Konflikt v Donbase má už tisíce obetí, ich počet stále stúpa

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Kyjev si pripomína prvé výročie krvavej masakry na Majdane
V Kyjeve si ľudia pripomínajú prvé výročie krvavých udalostí počas protestov proti vláde prezidenta Viktora Janukovyča, pri ktorých prišlo o život najmenej 105 ľudí. Na počesť obetí vyhlásili 20. február za štátny sviatok. Protesty vyústili do zosadenia Janukovyča a k jeho úteku do Ruska, Ukrajina, 20. Feb., 2015 Foto: SITA/AP

KYJEV 2. augusta (WEBNOVINY) – Podľa najnovších odhadov OSN si tzv. protiteroristická operácia (ATO) na východe Ukrajiny vyžiadala vyše 6800 mŕtvych a 17.000 zranených, informovala v stredu agentúra Ukrinform.

Všetko o napätej situácii na Ukrajine sa dočítate

—-> TU.

Hovorkyňa Úradu vysokého komisára OSN pre ľudské práva (OHCHR) Cécile Pouillyová uviedla, že od polovice apríla 2014 do 27. júla 2015 zahynulo v Donbase najmenej 6832 ľudí – civilistov i vojakov. Zranenia utrpelo najmenej 17.087 ďalších ľudí.

Obrazom: Vojnou zmietaná Ukrajina

Tieto údaje podľa nej zahŕňajú aj 298 obetí vlaňajšieho zostrelenia dopravného lietadla malajzijských aerolínií na ukrajinskom východe.

Pouillyová zdôraznila, že odhady počtu obetí a zranených sú založené na údajoch od pozorovateľov OHCHR, ktorí sú na Ukrajine, a Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO).

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia