Trosky z Réunionu môžu pochádzať z lietadla duchov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Trosky z Réunionu môžu pochádzať zo strateného lietadla
Foto: SITA/AP

PARÍŽ 30. júla (WEBNOVINY) – Francúzske úrady vo štvrtok vyhlásili, že v prípade časti krídla, ktorá sa našlo na ostrove Réunion a mohlo by pochádzať z nezvestného Boeingu 777 malajzijských aerolínií, ktorý zmizol pre takmer rokom a pol nad Indickým oceánom, nemožno vylúčiť nijakú hypotézu.

„Nijakú hypotézu nemožno vylúčiť – vrátane tej, že ide o časť Boeingu 777,“ uvádza sa v spoločnom vyhlásení prefektúry Réunionu, ktorý je zámorským departementom Francúzska, a francúzskeho ministerstva spravodlivosti.

Obrazom: Lietadlo zmizlo bez stopy

Môže ísť o kombináciu krídelka a vztlakovej klapky

Približne dva metre dlhú časť nosnej plochy lietadla, ktorá sa našla v stredu pri ostrove Réunion, identifikoval jeden z členov amerického vyšetrovacieho tímu ako flaperon – teda kombináciu krídelka a vztlakovej klapky – z odtokovej hrany krídla Boeingu 777.

„Ide o prvý skutočný dôkaz toho, že existuje možnosť, že sa napokon možno našla časť toho lietadla.“ povedal podľa agentúry AP austrálsky minister dopravy Warren Truss, ktorého krajina vedie pátranie po nezvestnom malajzijskom boeingu v časti Indického oceánu vzdialenej niekoľko tisíc kilometrov od západného pobrežia Austrálie.

Jedna z najväčších záhad v dejinách letectva

Civilné dopravné lietadlo typu Boeing 777, let MH370, s 239 osobami na palube, ktoré smerovalo z malajzijského Kuala Lumpuru do čínskeho Pekingu, zmizlo z radarov riadiacich veží za doteraz nezistených príčin 8. marca 2014 hodinu po štarte.

Napriek intenzívnemu pátraniu sa však nepodarilo dosiaľ nájsť nijaký presvedčivý dôkaz, na základe ktorého by bolo možné určiť lokalitu pádu tohto stroja. Ide o jednu z najväčších záhad v dejinách letectva.

Úrady stále nevedia, prečo sa lietadlo nad morom medzi Malajziou a Vietnamom výrazne odklonilo od kurzu. Malajzijská vláda tento rok vyhlásila stratu letu MH370 za nehodu a všetkých pasažierov a členov posádky za mŕtvych.

Vzhľadom na vulgaritu a nekorektnosť mnohých príspevkov k tejto téme nie je možné k článku pridávať komentáre.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať