Východ Ukrajiny sa nemení, obe strany sa obviňujú z útokov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Na východe Ukrajiny môže vypuknúť vojna, varoval Porošenko
Ukrajinský prezident Petro Porošenko sa vyjadril, že nad krajinou stále visí hrozba vojny. Foto: SITA/AP

KYJEV 2. augusta (WEBNOVINY) – Ukrajinský prezident Petro Porošenko počas pracovnej návštevy vo východoukrajinskom meste Slovjansk informoval, že počas bojových operácií v Donbase prišlo o život 387 príslušníkov výsadkárskych jednotiek ukrajinskej armády.

Všetko o napätej situácii na Ukrajine sa dočítate

—-> TU.

Situácia na východe Ukrajiny zostáva nezmenená: obe strany sa aj v nedeľu navzájom obvinili z porušovania dohody o prímerí uzavretej v polovici februára tohto roku v bieloruskom Minsku.

Kým ukrajinská armáda za posledných 24 hodín zaznamenala viac ako 80 prípadov porušenia prímeria, proruskí separatisti zo samozvanej Doneckej ľudovej republiky informovali o 38 prípadoch ostreľovania svojich pozícií, ako aj o sťahovaní ťažkej bojovej techniky vládnych síl do oblasti vzdialenej od demarkačnej čiary len päť kilometrov.

Vzhľadom na vulgaritu a nekorektnosť mnohých príspevkov k tejto téme nie je možné k článku pridávať komentáre.

Vedenie samozvanej Luhanskej ľudovej republiky dnes informovalo, že pri ostreľovaní jednej z chatových osád zahynul jeden civilista. Najmenej dvoch zranených si vyžiadalo aj sústredené ostreľovanie jednej zo štvrtí mesta Doneck. V dôsledku ostreľovania došlo k prerušeniu dodávok elektrickej energie.

Ako informoval predstaviteľ prezidentskej kancelárie, za uplynulých 24 hodín neprišiel o život žiaden vojak vládnych síl, zranenia utrpelo osem príslušníkov jednotiek ukrajinskej armády.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Petro Porošenko