Sýrske mesto zasiahli nálety, útočiť mali jednotky Asada

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Sýria
Foto: SITA/AP

BEJRÚT 3. augusta (WEBNOVINY) – Najmenej 17 mŕtvych si v pondelok vyžiadali nálety vládnych síl a následné zrútenie jedného z lietadiel v meste Aríhá na severozápade Sýrie, ktorého sa v máji zmocnili opoziční a islamistickí povstalci. Podľa zdrojov AP v čase pádu lietadla na mesto útočili vzdušné jednotky režimu prezidenta Bašára Asada.

Podľa takzvaných miestnych koordinačných výborov sa vojenské lietadlo zrútilo na rušné trhovisko v obytnej štvrti, pričom nie je zatiaľ jasné, či ho zostrelili. Výbory uviedli, že zahynulo najmenej 27 ľudí a mnoho ďalších utrpelo zranenia.

Riaditeľ exilového Sýrskeho pozorovateľského centra pre ľudské práva (SOHR) Rámí Abdarrahman informoval, že pád lietadla v centre mesta, pri ktorom bolo zničených viacero domov, si vyžiadal najmenej 17 mŕtvych a približne 70 zranených.

Sýrske vládne sily bombardovali Aríhu v čase, keď z iných častí provincie Idlib a susedného regiónu Hamá sú hlásené prudké boje. Jednotky vládneho režimu v Idlibe čelia porážkam už od marca, keď prišli aj o rovnomenné provinčné hlavné mesto.

Vojna v Sýrii trvá už vyše štyri roky a podľa najnovšieho odhadu OSN si vyžiadala najmenej 250 000 mŕtvych. Viac ako štyri milióny Sýrčanov zo svojej krajiny utiekli.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie Islamský štát