Polícia zatkla 91-ročného muža, v mydlách pašoval kokaín

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Kokaín
Foto: SITA/AP

SYDNEY 11. augusta (WEBNOVINY) – Prokuratúra v Sydney v utorok obvinila 91-ročného bývalého chirurga z pašovania 4,5 kilogramu kokaínu, ktorý sa našiel 8. júla po mužovom príchode z Naí Dillí v jeho batožine ukrytý v mydle.

Victora Twartza zo Sydney následne prepustili na kauciu. Ďalšie pojednávanie ho čaká 6. októbra, informovala agentúra AP. Twartz mal v batožine 27 mydiel. Pri rutinnej kontrole na letisku príslušník austrálskej pohraničnej stráže zistil, že vo vnútri mydiel je skrytý kokaín.

Zatiaľ sa nevie, či muž konal úmyselne alebo bol zneužitý ako drogový kuriér. Austrálska federálna polícia využila prípad na to, aby opätovne pripomenula, že aj nevedomé pašovanie drog je trestným činom.

„Ľudia môžu očakávať, že budú obžalovaní, ak do Austrálie úmyselne privezú drogy, tiež keď sú ľahostajní alebo úmyselne slepí k tomu, že v ich batožine môžu byť skryté drogy,“ uviedol predstaviteľ federálnej polície Wayne Buchhorn. Maximálny možný trest pre pašovanie drog do Austrálie je odňatie slobody na doživotie.

Breaking GRANDAD: Retired surgeon, 91, charged w/ importing 4.5kgs of cocaine: https://t.co/80Ur4Rhyke @ColettaFrank pic.twitter.com/sv22hXreSi— Daniel Piotrowski (@drpiotrowski) 11. Srpen 2015

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať