Obrazom: Záplavy v Pakistane zabili takmer 200 ľudí

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Záplavy v Pakistane zabili takmer 200 ľudí
Celkový počet obetí záplav v Pakistane môže ešte narásť, keďže úrady stále len zbierajú údaje z oblastí, ktoré boli predtým neprístupné z dôvodu zaplavených ciest. Foto: SITA/AP

ISLAMABAD 14. augusta (WEBNOVINY) – Záplavy v Pakistane si počas štyroch týždňov vyžiadali najmenej 191 obetí na životoch a ovplyvnili takmer tri milióny ďalších ľudí, voda však už ustupuje. Informovala o tom vo štvrtok agentúra DPA s odvolaním sa na tamojších predstaviteľov.

Obrazom: Záplavy v Pakistane zabili najmenej 191 ľudí

Šéf pakistanskej meteorologickej služby uviedol, že obdobie silných monzúnových dažďov, ktoré v Pakistane, Indii a Nepále každoročne spôsobuje záplavy v júli aj v auguste, sa už skončilo. „Všetky rieky už prúdia normálne,“ vyhlásil štátny úrad pre riešenie krízových situácií (NDMA).

Celkový počet obetí záplav v Pakistane môže ešte narásť, keďže úrady stále len zbierajú údaje z oblastí, ktoré boli predtým neprístupné z dôvodu zaplavených ciest.

Video: Záplavy v Pakistane si vyžiadali takmer 200 obetí

Takmer 1,5 milióna ľudí z hornatého severu krajiny sa pre záplavy ocitlo bez strechy nad hlavou. Ďalších približne 1,2 milióna osôb zase úrady museli evakuovať z brehov rozvodnenej rieky Indus v provincii Sindh na juhu krajiny.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať