Utečenci sa pokúšajú 'vlámať' do Británie, Cameron to nechce

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Migranti
migranti Foto: SITA/AP

LONDÝN 15. augusta (WEBNOVINY) – Britský premiér David Cameron v sobotu bránil svoju politiku obmedzenia prisťahovalectva a vyhlásil, že ilegálni migranti sa pokúšajú „vlámať“ do krajiny.

Cameron pre spravodajskú stanicu BBC povedal, že Británia je jednou z „najveľkorysejších krajín“ v Európe v udeľovaní azylu utečencom – aj napriek kritike, ktorej krajina čelí za to, že neprijala žiadneho z neustále rastúcich počtov migrantov.

Migranti sa snažia pokoriť bezpečnostné opatrenia

Camerona kritizujú už od jeho znovuzvolenia v máji za chaotické scény s migrantmi, odohrávajúce sa pri Eurotuneli, ktorý vedie pod Lamanšským prielivom a spája Francúzsko s Britániou.

Stovky migrantov vo Francúzsku sa denne pokúšajú dostať cez oplotenie a ďalšie bezpečnostné opatrenia do tunela, aby dosiahli vytúžený cieľ, Britániu. Líder konzervatívcov povedal: „Nesmieme urobiť jedno: umožniť ľuďom, aby sa vlámali do našej krajiny.“

Britský premiér v sobotu v rozhovore s BBC vyjadril tiež podporu kráľovskej rodine, ktorá sa snaží presvedčiť zahraničné mediálne spoločnosti, aby nekupovali paparazzovské fotografie malého princa Georgea. Cameron bránil manželov princa Williama a Kate argumentom, že majú právo vychovávať svoje deti bez takéhoto obťažovania.

Camerona znepokojujú fotografi

Cameron vyjadril znepokojenie nad situáciou princa Williama a jeho manželky Kate, pretože fotografi zachádzajú do „extrémností“, len aby získali snímky dvojročného následníka trónu. Premiér pre televíziu povedal, že manželia si „zaslúžia určité súkromie a určitý priestor“.

Londýnsky Kensingtonský palác, oficiálne sídlo princa Williama, v piatok upozornil, že fotografi využívajú čoraz nebezpečnejšie metódy na získanie cenných snímok.

Palác zverejnil list zaslaný štandardným mediálnym organizáciám, v ktorom podrobne opísal prípady narušenia súkromia kráľovskej rodiny – uviedol napríklad, že fotografi sa už ukrývali v kufri áut a v piesočných násypoch, sledovali pohyb princa Georgea a jeho pestúnky v londýnskych parkoch alebo využili iné deti na prilákanie pozornosti princa Georgea na ihriskách tak, aby sa dostal do záberu fotoaparátov.

Vzhľadom na vulgaritu a nekorektnosť mnohých príspevkov k tejto téme nie je možné k článku pridávať komentáre.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe David Cameron