Vo vraku indonézskeho lietadla našli čiernu skrinku

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Záchranári objavili vrak havarovaného indonézskeho lietadla. Foto: SITA/AP

JAKARTA 18. augusta (WEBNOVINY) – Indonézske pohotovostné zložky našli v utorok takzvanú čiernu skrinku lietadla, ktoré sa cez víkend zrútilo na území východnej provincie Papua. Tlačovú agentúru Reuters o náleze informoval predstaviteľ indonézskeho ministerstva dopravy Julius Arivada Barata.

Oficiálne zdroje tiež potvrdili, že nehodu neprežil nikto z 54 cestujúcich a členov posádky. Lietadlo dopravcu Trigana Air podľa vyjadrenia indonézskej Národnej pátracej a záchrannej agentúry pravdepodobne narazilo do vrchu a následne spadlo do priepasti v odľahlej horskej oblasti. Turbovrtuľový stroj typu ATR 42-300 bol nasadený na krátky vnútroštátny let medzi mestami Jayapura a Oksibil.

V havarovanom lietadle sa nachádzalo 44 dospelých cestujúcich, päť detí a päťčlenná posádka. Indonézski predstavitelia, na ktorých sa odvoláva Reuters, odmietli špekulovať o príčine havárie, kým nebudú známe výsledky vyšetrovania. Spoločnosť Trigana Air sa od roku 2007 nachádza na zozname dopravcov, ktorí majú z bezpečnostných dôvodov zakázané prevádzkovať lety v Európskej únii.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia