Video: V Anglicku havarovalo lietadlo, dopadlo na diaľnicu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Lietadlo
Lietadlo podľa očitých svedkov nezvládlo manéver a zasiahlo niekoľko áut na diaľnici A27 vedúcej popri letisku, kde vybuchlo. Foto: SITA/AP

LONDÝN 22. augusta (WEBNOVINY) – Na leteckej šou v Shorehame neďaleko juhoanglického Brightonu havarovalo v sobotu popoludní (o 14.20 SELČ) jednomiestne lietadlo Hawker Hunter, ktoré zasiahlo niekoľko áut na diaľnici A27 vedúcej popri letisku.

Nehodu neprežilo sedem ľudí a záchranári uviedli, že všetci zomreli priamo na mieste. Všetky obete a zranení sa nachádzali na ceste, kde po dopade stroja vypukol rozsiahly požiar. Ďalšiu osobu so život ohrozujúcimi zraneniami previezli do nemocnice. Hovorca sussexskej okresnej nemocnice potvrdil prijatie dvoch pacientov, mužov. Prvý je v kritickom stave a druhý má menšie zranenia. Štrnásť ďalších ľudí ošetrili na mieste nehody.

Matka s dvoma deťmi, ktorá šoférovala auto po diaľnici A27, BBC povedala, že videli, ako lietadlo prudko klesá a tesne ich míňa, potom sa vraj rozlomilo a vzbĺkol mohutný požiar. Povedala, že utekala s deťmi preč z auta, pretože boli iba 15 metrov od miesta dopadu. Polícia varovala, že diaľnica zostane uzavretá v oboch smeroch niekoľko hodín. Agentúra Reuters uviedla, že ide o stíhačku z 50. rokov, ktorej pilota záchranári vytiahli z horiaceho vraku stroja.

Ide už o druhý takýto incident na leteckej šou v Shorehame v uplynulých rokoch. V septembri 2007 tam zahynul 49-ročný kaskadér Brian Brown, stvárňujúci filmového Jamesa Bonda. Havaroval na lietadle Hurricaine z druhej svetovej vojny, dodala BBC.

Video: Havária lietadla na leteckej šou v Shorehame

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať