Útočník z Bangkoku mohol ujsť za hranice, myslí si polícia

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
V Bangkoku vyšetrujú krvavý útok, centrum je uzavreté
Foto: SITA/AP

BANGKOK 23. augusta (WEBNOVINY) – Thajská polícia v nedeľu nevylúčila, že páchateľ pondelkového bombového útoku v hinduistickom chráme v centre Bangkoku mohol ujsť za hranice. Informovala o tom agentúra AP.

Obrazom: Bombový útok v Bangkoku

Podľa hovorcu thajskej polície existuje podozrenie, že páchateľ útoku už medzitým mohol opustiť územie Thajska, vyšetrovatelia však stále pátrajú po ňom aj po jeho prípadných komplicoch. „Budeme pokračovať v hľadaní, aby sme našli ostatných, ktorí sa s ním mohli dostať do kontaktu, alebo objaviť stopy, dôkazy a svedkov, ktorí ho mohli vidieť,“ uviedol policajný hovorca citovaný agentúrou AP.

Explózia vo svätyni Erawan v centre Bangkoku nebola podľa všetkého dielom medzinárodnej siete teroristov. K tomuto názoru dospeli vyšetrovatelia po konzultáciách s Interpolom i so zahraničnými tajnými službami. Výbuch v chráme zabil 20 ľudí a vyše 120 ďalších zranil, 14 z nich boli cudzinci vrátane siedmich z pevninskej Číny a Hongkongu.

K zodpovednosti za najhorší bombový útok v dejinách Thajska sa doteraz nikto neprihlásil a polícia ešte neurčila jeho motív. Thajská vláda vyjadrila presvedčenie, že osnovatelia výbuchu chceli vážne poškodiť thajskú ekonomiku a turistický ruch.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať