Pomôžte k mieru v Sýrii, tlačí na Putina jordánsky kráľ

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Pomôžte vyriešiť sýrsku krízu, žiada jordánsky kráľ Putina
Foto: SITA/AP

MOSKVA 26. augusta (WEBNOVINY) – Jordánsky kráľ Abdalláh II. povedal v utorok ruskému prezidentovi Vladimirovi Putinovi, že Moskva má rozhodujúcu úlohu pri hľadaní riešenia vojny v Sýrii, ktoré je v súčasnosti predmetom obnoveného diplomatického úsilia.

„Potrebujeme nájsť riešenie pre Sýriu. Vaša úloha a úloha vašej krajiny je životne dôležitá v snahe zapojiť všetky súperiace strany do rokovaní smerujúcich k mierovému riešeniu,“ cituje agentúra Reuters vyjadrenie Abdalláha počas stretnutia s Putinom v ruskej metropole.

Rusko, podobne ako Irán, v sýrskom konflikte podporuje tamojšieho prezidenta Bašára Asada, zatiaľ čo Jordánsko je spojencom USA a Saudskej Arábie, teda krajín požadujúcich Asadov odchod a podporujúcich sýrske povstalecké sily, ktoré považujú za umiernené.

Putin rokoval v utorok o Sýrii taktiež s korunným princom z Abú Zabí v Spojených arabských emirátoch Muhammadom bin Zájidom Nahjánom, ktorý sa zúčastnil na otvorení veľkolepej leteckej šou pri Moskve. Ďalšie stretnutie týkajúce sa krízy v Sýrii je v Moskve naplánované na stredu, keď Putin privíta v Kremli egyptského prezidenta Abdal Fattáha Sísího.

Vzhľadom na vulgaritu a nekorektnosť mnohých príspevkov k tejto téme nie je možné k článku pridávať komentáre.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Abdalláh II.Vladimir Putin