Slon usmrtil svojho vodcu a s turistami zmizol v džungli

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Pozdrav slona
Malé dievčatko sa zdraví so slonom počas hinduistického festivalu Mahakumbh v indickom meste Allahabad. Foto: SITA/AP Photo/Rajesh Kumar Singh

BANGKOK 26. augusta (WEBNOVINY) – Slon v stredu na severe Thajska usmrtil svojho vodcu, tzv. mahuta, a následne ušiel s tromi čínskymi turistami na chrbte, uviedla agentúra DPA s odvolaním sa na vyhlásenie thajskej polície

Slon nepoznal dostatočne svojo vodcu

Sloní samec sa asi po 20-minútovej jazde v džungli v severothajskej provincii Čiang Mai rozzúril, svojho vodcu napadol a vzápätí usmrtil.

„Muž začal ako mahut pracovať len pred tromi dňami, preto ho slon ešte dobre nepoznal,“ uviedol miestny policajný plukovník. Samotné zviera našli o tri hodiny neskôr. Čínskym turistom sa podarilo na jeho chrbte dovtedy udržať.

Slony pracujú veľa hodín bez prestávky

„Turistov sme zachránili, pričom neutrpeli nijaké fyzické zranenia, boli len trochu vystrašení,“ dodal plukovník. Podľa Edwina Wieka z Nadácie priateľov prírody Thajska (WFFT) dopyt po turistických výletoch na slonoch v poslednom období v krajine prudko vzrástol.

„Výsledkom toho je, že slony pracujú od pol deviatej rána až do západu slnka, a to bez prestávok,“ povedal Wiek. K podobným incidentom podľa neho bude aj naďalej dochádzať, pokiaľ sa podmienky práce slonov výrazne nezlepšia.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať