Výbuch v Turecku zabil veliteľa sýrskych povstalcov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Turecko
O explózii v tureckom meste Antakya neďaleko hraníc so Sýriou informovali aj viaceré zdroje napojené na sýrsku opozíciu. Foto: SITA/AP

ISTANBUL 26. augusta (WEBNOVINY) – Bombový výbuch na juhu Turecka pripravil v stredu o život veliteľa sýrskych prozápadných povstalcov Džamíla Rádúna. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na súkromnú tureckú tlačovú agentúru Dogan.

O explózii v tureckom meste Antakya neďaleko hraníc so Sýriou informovali aj viaceré zdroje napojené na sýrsku opozíciu.

Džamíl Rádún bol veliteľom skupiny Sukúr al-Ghab, napojenej na Slobodnú sýrsku armádu (FSA), ktorá združuje umiernených povstalcov prevažne z radov bývalých armádnych dezertérov.

Predpokladá sa, že Rádún udržiaval kontakty s viacerými západnými vládami vrátane USA. Výbuch v Antakyi údajne spôsobila nálož nastražená pod jeho vozidlom. Podobnému atentátu z tohtoročného apríla Rádún unikol. Južné Turecko využívajú ako svoju operačnú základňu viaceré opozičné skupiny bojujúce v občianskej vojne proti režimu sýrskeho prezidenta Bašára Asada.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia