Migračnú krízu riešite dobre, pochválil Obama Merkelovú

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Pri sankciách voči Rusku musí byť G7 jednotná, vyzval Tusk
Do Nemecka pricestoval americký prezident Barack Obama, aby sa zúčastnil summitu skupiny G7. (Krün, Nemecko, 7. júna 2015) Foto: SITA/AP

WASHINGTON 27. augusta (WEBNOVINY) – Americký prezident Barack Obama vyjadril v stredu uznanie nemeckej kancelárke Angele Merkelovej za vedúcu pozíciu, ktorú zastáva pri riešení migračnej krízy v Európe.

O telefonickej konverzácii dvojice štátnikov informovala v noci na štvrtok agentúra Reuters s odvolaním sa na vyhlásenie Bieleho domu. Obama spomenul najmä Merkelovej nedávne rozhodnutie o zmiernení záťaže iných krajín poskytnutím útočiska sýrskym utečencom, dodal Biely dom.

Prudký nárast migrantov hľadajúcich úkryt pred konfliktami či chudobou na Blízkom východe, v Afrike či Ázii postavil podľa Reuters Európu pred najhoršiu utečeneckú krízu od druhej svetovej vojny.

Obama a Merkelová ďalej podľa agentúry AP hovorili aj o nedávnej eskalácii násilia na východe Ukrajiny spôsobenej stupňujúcimi sa útokmi zo strany proruských separatistov. Obama v tejto súvislosti povedal, že Ukrajina pokročila pri implementácii záväzkov vyplývajúcich z minských dohovorov a zopakoval, že Rusko musí urobiť to isté.

Vzhľadom na vulgaritu a nekorektnosť mnohých príspevkov k tejto téme nie je možné k článku pridávať komentáre.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Angela MerkelováBarack Obama