Strany na Ukrajine dohodli prímerie, streľba však neustáva

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Foto: SITA/AP

MOSKVA 27. augusta (WEBNOVINY) – V priebehu posledných 24 hodín zahynulo pri útokoch na východe Ukrajiny sedem vojakov a 13 ďalších utrpelo zranenia. Stalo sa tak len deň po tom, ako sa obe strany dohodli na prímerí, ktoré by malo vstúpiť do platnosti na budúci týždeň. O úmrtiach informoval vo štvrtok hovorca ukrajinskej armády plukovník Oleksandr Motuzianyk, ktorého citovala agentúra AP.

Motuzianyk uviedol, že vojaci zahynuli pri Mariupole neďaleko mesta Marjinka v povstalcami okupovanej Doneckej oblasti. Obe strany konfliktu na východe Ukrajiny sa pritom len v stredu, v rámci stretnutia kontaktnej skupiny v bieloruskom Minsku, dohodli na úplnom prímerí, ktoré malo začať platiť od 1. septembra – čiže odo dňa začiatku nového školského roka.

Všetko o napätej situácii na Ukrajine sa dočítate

—-> TU.

Kontaktná skupina, zriadená s cieľom dohodnúť ukončenie konfliktu, pri ktorom doposiaľ zahynulo vyše 6400 ľudí, pozostáva zo zástupcov Ukrajiny, Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE) a Ruska.

Rozhovorov sa zúčastňujú aj Moskvou podporovaní predstavitelia povstalcov z východu Ukrajiny. Komplexné prímerie vyhlásili zainteresované strany v uplynulom roku celkovo už dvakrát, pričom v oboch prípadoch ho porušovali.

Vzhľadom na vulgaritu a nekorektnosť mnohých príspevkov k tejto téme nie je možné k článku pridávať komentáre.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať