Obrazom: Nielen Fico si dáva do tela, takto maká Putin

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Putin si dal do tela, ale len pro forma
Ruský prezident Vladimir Putin vymenil oblek za tepláky a spolu s premiérom Dmitrijom Medvedevom podporili cvičením na fitness náradí drsný chlapský imidž. Foto: SITA/AP

MOSKVA 31. augusta (WEBNOVINY) – Kremeľ zverejnil fotografie ruského prezidenta Vladimira Putina, ako posilňuje v telocvični spolu s premiérom Dmitrijom Medvedevom. Fotografie majú očividne podporiť Putinov drsný chlapský imidž, keďže jeho popularita klesá, všíma si agentúra Reuters.

Obrazom: Putin si dal do tela, ale len pro forma

Putin už jazdil aj na koni či lovil tigra

Putin sa možno inšpiroval slovenským premiérom Robertom Ficom, ktorý sa minulý týždeň tiež pochválil, ako si dáva do tela pri Dunaji. Spoločnosť mu robil slovenský eurokomisár Maroš Šefčovič a Fico kľukoval o dušu —->

VIDEO V TOMTO ČLÁNKU

.

Putin je na snímkach zachytený podobne ako premiér Fico, v bielom tričku, teplákových nohaviciach a bežeckej obuvi. Na posilňovanie však využil fitness náradie. Ide o ťah na upútanie pozornosti verejnosti, čo už urobil niekoľkokrát aj v minulosti. Známe sú napríklad jeho fotografie, ako bez trička jazdí na koni, lieta na nadzvukovom lietadle a loví tigra, komentuje Reuters.

Putinova popularita mierne poklesla

Putinove preferencie naštrbila spomaľujúca ekonomika a voľný pád rubľa, ktorého hodnota je oproti vlaňajšku polovičná – a to kvôli poklesu cien ropy a západným sankciám uvaleným na Moskvu za jej úlohu na ukrajinskej kríze. Po posilňovaní v Putinovej rezidencii Bočarov Ručej na pobreží Čierneho mora, neďaleko Soči, si obaja politici grilovali mäso a popíjali čaj, čo odvysielala aj televízia. Zábery mali prispieť k obrazu zdravia a blaha oboch mužov.

Putinove preferencie sú podľa západných meradiel veľmi vysoké. Podľa prieskumu verejnej mienky nadácie FOM, zverejneného v piatok 28. augusta v ekonomickom denníku Vedomosti, by v auguste hlasovalo za Putina 72 percent ruských voličov, čo je ale pokles oproti 76 percentám z mája.

Podľa prieskumu ruskej agentúry Levada mal Putin v novembri 2013 preferencie 61 percent, teda najnižšie od roku 2000, keď bol prvýkrát zvolený za prezidenta. Potom začiatkom vlaňajška však jeho popularita prudko stúpla nad 80 percent, keď sa Rusi zomkli a podporili ho za jeho kroky v súvislosti s Ukrajinou.

Video: Putin sa rozhodol zamakať na svojom imidži
Putin si dal do tela, ale len pro forma
Foto: SITA/AP
Putin si dal do tela, ale len pro forma
Foto: SITA/AP

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Dmitrij MedvedevMaroš ŠefčovičVladimir Putin
Firmy a inštitúcie WBN