V Thajsku zatkli hlavného podozrivého z bombového útoku

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
V Thajsku zatkli hlavného podozrivého z krvavého útoku na svätyňu
Foto: SITA/AP

BANGKOK 1. septembra (WEBNOVINY) – Thajský premiér Prajut Čan-o-Ča v utorok oznámil, že úrady zatkli muža, ktorého pokladajú za hlavného podozrivého z bombového útoku na hinduistickú svätyňu v centre metropoly Bangkok spred dvoch týždňov. Atentát si vyžiadal 20 ľudských životov. Informovala o tom tlačová agentúra AP.

Thajský premiér uviedol, že muž je cudzinec a zatkli ho na východe Thajska neďaleko kambodžskej hranice. Premiér ho označil za hlavného podozrivého z bombového útoku, ale nepovedal priamo, že je podozrivý z umiestnenia bomby vo svätyni.

Obrazom: Bombový útok v Bangkoku

Prajut vysvetlil, že thajskí predstavitelia na základe vyšetrovania vedeli, že ľudia podieľajúci sa na bombovom útoku sa chystajú ujsť z krajiny, a muža vystopovali v okrese Aranjaprathet v provincii Sakaeo – nachádza sa tam hlavný pohraničný priechod do Kambodže.

Premiér dodal, že muž je jedným z dielov skladačky, ktorý spojí dokopy rôzne časti prípadu. Podľa Prajuta je súčasťou prípadu aj bombový útok v nasledujúci deň po explózii vo svätyni, ale táto druhá bomba neškodne vybuchla v rieke vedľa rušného móla v Bangkoku.

Bezpečnostné sily zatkli v sobotu 29. augusta muža v byte v Bangkoku, v ktorom sa nachádzali niektoré materiály potrebné na výrobu bomby. Thajská armáda muža vypočúva. Je spájaný s bombovým útokom vo svätyni, ale úrady ešte nezverejnili jeho meno ani štátnu príslušnosť. V pondelok vydali thajské úrady zatykače na dvoch ďalších podozrivých – na Thajčanku a muža s neznámym občianstvom.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia