V Bulharsku zatkli muža podozrivého v kauze smrti migrantov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
V nákladiaku so slovenskými nápismi našli desiatky mŕtvych utečencov
Rakúska polícia našla vo štvrtok na diaľnici v odstavenom nákladnom aute so slovenskými nápismi a maďarskými značkami desiatky mŕtvych utečencov. Vozidlo patriace prevádzačom bolo už dlhšie odstavené na úseku diaľnice A4 pri obci Parndorf, približne 20 kilometrov juhozápadne od Bratislavy. Políciu na miesto privolali pracovníci diaľničnej správy, ktorým sa nákladné auto v odstavnom pruhu zdalo byť nápadné. Spoločnosť HYZA uviedla, že auto jej už nepatrilo. Odpredali ho spoločne s ďalšími dvadsiatimi vozidlami v rokoch 2013 - 2014. Foto: SITA/AP

BUDAPEŠŤ 1. septembra (WEBNOVINY) – V Bulharsku v utorok zadržali ďalšieho podozrivého v kauze tragickej smrti 71 migrantov, nájdených v odstavenom aute v Rakúsku. Informovala o tom agentúra MTI s odvolaním sa na bulharskú televíziu.

„Zadržali už každého, kto mal do činenia s tragédiou,“ povedala pre televíziu bulharská ministerka vnútra Rumjana Bačvarová. Počet podozrivých v tejto kauze tak stúpol na šesť.

Obrazom: V nákladiaku so slovenskými nápismi našli desiatky mŕtvych utečencov

Súd v Kecskeméte rozhodol v sobotu a v utorok o vzatí do vyšetrovacej väzby celkom štyroch Bulharov a jedného Afganca, ktorí čelia podozreniu z trestného činu organizovaného prevádzačstva s majetkovým prospechom a týrania pašovaných ľudí.

Vzhľadom na vulgaritu a nekorektnosť mnohých príspevkov k tejto téme nie je možné k článku pridávať komentáre.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia