Odhalili vozidlo s 24 migrantmi, ktoré malo privarené dvere

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Migranti
Foto: SITA/AP

VIEDEŇ 1. septembra (WEBNOVINY) – Policajti z Viedne odhalili v noci na utorok vozidlo s privarenými dverami a oknami, v ktorom sa viezlo 24 utečencov z Afganistanu. Nešťastníkom sa takmer nedostávalo vzduchu.

Vodič-prevádzač (30) sa najskôr pokúsil o útek, policajný pes Iceman ho však rýchlo zastavil, informovala v utorok večer tlačová agentúra APA. Utečenci, ktorí sa tiesnili na ložnej ploche vozidla, sú v poriadku, uviedli policajné zdroje.

Rakúsko sprísnilo kontroly

Rakúsko v reakcii na tragédiu 71 migrantov, ktorých našli minulý týždeň mŕtvych v odstavenom chladiarenskom vozidle neďaleko Parndorfu, výrazne sprísnilo kontroly, čo viedlo na diaľnici M1 spájajúcej Budapešť a Viedeň v pondelok k vytvoreniu kolón o dĺžke rádovo desiatok kilometrov.

„Budeme vykonávať kontroly v neobmedzenej dĺžke na všetkých dôležitých hraničných priechodoch vo východnom regióne, prehľadáme všetky vozidlá, ktoré môžu obsahovať možné úkryty pre pašovaných ľudí,“ povedala rakúska ministerka vnútra Johanna Miklová-Leitnerová pre tamojší verejnoprávny rozhlas ORF.

Obrazom: V nákladiaku so slovenskými nápismi našli desiatky mŕtvych utečencov

Prevádzač nechal vozidlo v predbiehacom pruhu

Osem utečencov vystavil veľkému nebezpečenstvu aj prevádzač na nemeckej diaľnici A3, ktorý po tom, čo zaregistroval cestnú policajnú kontrolu prudko zabrzdil, vyskočil z vozidla, preskočil zvodidlá a ušiel do lesa cez opačným smerom vedúci diaľničný pruh. Informoval o tom denník Bild v internetovom vydaní s odvolaním sa na policajné zdroje.

Utečenci zostali podľa nich vo vozidle v predbiehacom pruhu. Radšej nepomýšľajme na to, čo by sa bolo stalo, ak by ostatní účastníci cestnej premávky neboli včas reagovali na prevádzačovo počínanie, uviedol nemenovaný policajt.

Chlapec v záchytnom centre vypadol z okna

Zo záchytného zariadenia pre utečencov v Schweinfurte prišla správa o životunebezpečnom zranení dvojročného dieťaťa. Kým matka sa venovala inému dieťaťu, vitálny chlapček sa postavil na stoličku, z ktorej bol už iba kúsok na okenný parapet.

Z otvoreného okna na druhom poschodí potom dieťa vypadlo a záchranári konštatovali, že utrpelo zranenia ohrozujúce jeho život. Rodičia sú po tragickej udalosti v šoku.

Vzhľadom na vulgaritu a nekorektnosť mnohých príspevkov k tejto téme nie je možné k článku pridávať komentáre.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia