Pri požiari v Paríži zomrelo osem ľudí, medzi nimi dve deti

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Pri požiari v Paríži zomrelo osem ľudí, medzi nimi dve deti
Foto: SITA/AP

PARÍŽ 2. septembra (WEBNOVINY) – Ôsmi ľudia vrátane dvoch detí zomreli pri mohutnom požiari, ktorý v stredu nadránom zachvátil obytnú budovu v centre Paríža. Podľa francúzskeho denníka Le Parisien ide o najväčší požiar za uplynulých desať rokov.

Požiar vypukol ráno o 04.30 h v horných poschodiach šesťposchodového bytového domu na ulici Myrha v 18. obvode a rozšíril sa do niekoľkých poschodí vrátane schodiska a strechy. Privolané policajné a hasičské tímy evakuovali okolité budovy. Starostka Paríža Anne Hidalgová pre Le Parisien uviedla, že budova bola v dobrom stave a z bezpečnostného hľadiska nešlo o problémový objekt.

Požiar podľa nej zasiahol 14 bytov – príslušné úrady teraz teda hľadajú náhradné ubytovanie pre 14 rodín. Medzi obeťami sú aj dvaja obyvatelia domu, ktorí pred plameňmi vyskočili z okna. Štyroch ľudí so zraneniami hospitalizovali, ich stav nie je známy.

S ohňom bojovalo zhruba tri hodiny približne 30 hasičských vozov a stovka mužov. Požiar sa podarilo získať pod kontrolu okolo 07.30 h. Počet obetí potvrdili parížski policajti a hasiči. Príčina tragédie nebola bezprostredne známa.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia