Fotka chlapca († 3) šokovala svet, zmení názor na utečencov?

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Fotky mŕtveho chlapčeka pobúrili svet
Emotívne zábery s mŕtvym Ajlanom ležiacim na pláži a s tureckým policajtom nesúcim jeho bezvládne telo vyvolali v stredu na sociálnych sieťach vlnu súcitu i pobúrenia. Foto: SITA/AP

ANKARA 3. septembra (WEBNOVINY) – Obrázok utopeného chlapčeka vyplaveného na brehu v jednom z hlavných tureckých turistických rezortov, ktorý sa prehnal médiami, šokoval svet. Jeho telo objavili na brehu po tom, čo minimálne 12 sýrskych utečencov zahynulo na mori pri pokuse dostať sa na grécky ostrov Kos.

Obrazom: Fotky mŕtveho chlapčeka pobúrili svet

(Upozorňujeme, že snímky vo fotogalérii obsahujú drastické zábery mŕtveho dieťaťa)

Turecké médiá identifikovali chlapčeka ako trojročného Aylana Kurdiho, ktorého päťročný brat zomrel na tej istej lodi. Chlapček pochádzal podľa médií z mesta Kobani, ktoré leží na severe Sýrie blízko tureckých hraníc, kde sa pred niekoľkými mesiacmi odohrávali ťažké boje medzi Islamským štátom a kurdskými silami.

Chlapček zahynul pri potopení sa dvoch člnov, ktoré vyrazili z oblasti Akyarlar na tureckom polostrove Bodrum. Na palube mali celkovo 23 ľudí, informoval starší turecký námorník. Medzi potvrdenými obeťami je zatiaľ jedna žena a päť detí, sedem ľudí sa podarilo zachrániť a ďalší dvaja migranti doplávali na breh v záchranných vestách. Niektorí ľudia sú stále nezvestní.

Vzhľadom na vulgaritu a nekorektnosť mnohých príspevkov k tejto téme je diskusia k článku uzavretá.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať