Páchateľovi masakry v černošskom kostole hrozí trest smrti

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Do amerického kostola vtrhol muž a zabil deväť ľudí
Americkej polícii sa podarilo zadržať 21-ročného Dylanna Roofa, ktorý zastrelil v kostole v Charlestone deväť ľudí. Foto: SITA/AP

COLUMBIA 4. septembra (WEBNOVINY) – Páchateľovi júnového masakru v černošskom kostole v americkom Charlestone hrozí trest smrti. Vyplýva to zo žiadosti, ktorú vo štvrtok podala prokurátorka amerického štátu Južná Karolína, napísala v noci na piatok agentúra AP.

Prokuratúra žiadosť o vynesenie trestu smrti odôvodňuje tým, že pri incidente zomreli viac než dvaja ľudia a životy ďalších boli vystavené ohrozeniu. Mladý beloch, 21-ročný Dylann Roof, je okrem iného obvinený z deväťnásobnej vraždy, pokusu o vraždu, nepovolenej držby strelnej zbrane a rasisticky motivovaných trestných činov. Z týchto obvinení by sa mal zodpovedať na súdnom pojednávaní v októbri.

Obrazom: Do amerického kostola vtrhol muž a zabil deväť ľudí

Dylanna Storma Roofa zadržali krátko po streľbe zo 17. júna, kedy v kostole v centre Charlestonu zastrelil deväť ľudí. Veľká porota štátu Južná Karolína voči nemu koncom júna vzniesla celkovo 33 federálnych obvinení.

Podľa svedkov mladík počas útoku kričať rasistické urážky, pričom všetci deviati zastrelení boli Afroameričania. Predtým sa nechal fotografovať s vlajkou Konfederácie, ktorá pre mnohých Američanov symbolizuje otroctvo a rasizmus.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať