Žralok zaútočil na muža v kajaku, zahryzol mu do nohy

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
žralok, more, oceán, zuby, dravec, lovec
žralok Foto: Thinkstock

SYDNEY 4. septembra (WEBNOVINY) – Severne od austrálskeho Sydney zaútočil v piatok žralok na 65-ročného muža. Ide o najnovší zo série útokov žralokov pri východnom pobreží Austrálie, informovala tlačová agentúra DPA.

Žralok muža uhryzol do nohy

Muž sa plavil na ľahkom šliapacom kajaku o 11.00 h miestneho času (03.00 h SELČ) pri pobrežnom meste Forster, 300 kilometrov severne od Sydney, keď ho žralok uhryzol do nohy. Pre denník Sydney Morning Herald to uviedol hovorca záchrannej služby.

Muža ošetrila posádka sanitky privolaná na pláž a potom ho vrtuľník dopravil do neďalekej nemocnice.

Piatkový útok je najnovším z radu útokov žralokov za posledných 12 mesiacov, pri ktorých prišli o život dvaja muži a vážne zranenia utrpelo vyše desať ďalších. Odborníci na žraloky v súčasnosti značkujú veľké druhy žralokov, napríklad žraloky modré (nesprávne zaužívaný názov žraloky biele), aby mohli sledovať ich pohyb popri celom východnom pobreží.

Na plážach zrejme rozložia siete

Niekoľko surferov vyzvalo na likvidáciu obmedzeného počtu žralokov spozorovaných v blízkosti pláží, ale vláda to doteraz odmietala urobiť. Premiér austrálskeho štátu Nový Južný Wales Mike Baird vyhlásil, že najnovší útok ukazuje, že treba toho podniknúť viac, aby sa zastavil „bezprecedentný“ počet útokov žralokov.

Vláda zrejme rozloží siete na obľúbených plážach severne od Sydney, hoci ochrancovia prírody a zvierat varovali, že siete usmrtia aj ďalšie druhy zvierat ako delfíny či korytnačky.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať