Na územie Česka vošiel predvoj amerického vojenského konvoja

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Americkí vojaci sa vracajú z Pobaltia do Bavorska
Konvoj americkej armády sa po svojej ceste východnou Európou zastavuje a vojaci sa stretávajú s miestnym obyvateľstvom. Foto: SITA/AP

PRAHA 9. septembra (WEBNOVINY) – Hranice Českej republiky prekročil v stredu dopoludnia predvoj amerického vojenského konvoja. Ten sa v najbližších dňoch bude presúvať cez Českú republiku do Maďarska na cvičenie Brave Warrior, informoval spravodajský server Novinky.cz.

Dve desiatky vozidiel sa presunú z Rozvadova cez Prahu do Vyškova, odtiaľ budú vo štvrtok pokračovať do Lanžhotu. Popoludní sa s vojakmi v ruzynských kasárňach stretne český premiér Bohuslav Sobotka a šéf NATO Jens Stoltenberg, ktorý do ČR zavíta na rokovania s politikmi.

Konvoj americkej armády na ceste východnou Európou

Predvoj, ktorý bude monitorovať trasu pre hlavnú časť konvoja, ktorá sa bude cez územie ČR presúvať v nedeľu a v pondelok, sa v piatok a v sobotu bude po rovnakej trase vracať späť na nemeckú základňu.

Samotný konvoj bude tvoriť 550 osôb, 150 vozidiel a 54 návesov. Cez ČR sa bude presúvať v šiestich prúdoch, aby bola čo najmenej obmedzená doprava. Podobný konvoj sa cez Českú republiku presúval už tento rok na jar.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Bohuslav SobotkaJens Stoltenberg