Čechom sa podaril poriadny trapas, takto privítali šéfa NATO

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Miloš Zeman
Český prezident Miloš Zeman (vpravo) privítal generálneho tajomníka NATO Jensa Stoltenberga pod vlajkou OSN. Foto: Roman Vondrous/CTK

PRAHA 10. septembra (WEBNOVINY) – Generálneho tajomníka NATO Jensa Stoltenberga vítala na jeho štvrtkovej návšteve českého prezidenta Miloša Zemana vlajka OSN. Jej zámena so symbolom Severoatlantickej aliancie však podľa Pražského hradu nijako nenarušila rokovania, napísal vo štvrtok spravodajský server iDNES.cz.

„Toto nedopatrenie personálu Hradu predovšetkým nijako nepoznačilo vecné a priateľské rokovania s generálnym tajomníkom NATO, kde sa riešili závažné problémy, najmä nebezpečenstvo, ktoré predstavuje tzv. Islamský štát. Nedopatrenie nebolo počas rokovaní vôbec spomenuté,“ vyhlásil pre iDNES.cz hovorca prezidenta Jiří Ovčáček.

Odborník na etiketu Ladislav Špaček to však považuje za hrubú chybu. „Je to veľké nedopatrenie. Ľudia, čo sú na Hrade zodpovední za protokol, z toho budú mať ešte dlho ťažký spánok. Všeobecnú zodpovednosť má riaditeľ protokolu, pretože nesie zodpovednosť za svojich ľudí. Je to smola, pretože to bezpochyby obehne celý svet. Chyby sa stávajú, nie je to zasa nič také tragické, ale je to hrubá chyba,“ reagoval bývalý hovorca prezidenta Havla.

K hlavným témam stretnutia prezidenta Zemana a šéfa NATO Stoltenberga patrili utečenecká kríza, boj proti samozvanému Islamskému štátu či snahy o vznik medzinárodnej protiteroristickej jednotky.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Jens StoltenbergMiloš Zeman
Firmy a inštitúcie NATO Organizácia Severoatlantickej zmluvy