Vo Švajčiarsku zastrelili Slováka, zadržali podozrivých

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Mŕtvola, zbraň, náboj
Foto: Shutterstock

BERN 10. septembra (WEBNOVINY) – Tridsaťšesťročného Slováka zastrelili v stredu vo švajčiarskej obci Ganterschwil. Polícia v rámci pátrania zadržala v noci na štvrtok dvoch podozrivých, informovali portály 20min.ch a blick.ch.

Vražda vyvolala v inak pokojnej dedine veľké obavy o bezpečnosť. Došlo k nej popoludní, keď Slovák kráčal so svojou priateľkou po štrkovej ceste. Znenazdajky naňho vystrelili dvaja muži, ktorí potom ušli na červenom Audi A1. Policajti neskôr zadržali pri cestnej kontrole dvoch dôvodne podozrivých – 50-ročného Švajčiara a 29-ročného Macedónca. Vyšetrovatelia teraz zisťujú vzťah oboch mužov k obeti.

Slovák bol identifikovaný ako A. V. Býval s partnerkou neďaleko miesta činu. Obaja mali vlastnú firmu, ktorá pôsobila v oblasti gastronomických a erotických prevádzok. Firma však skrachovala a zavraždenému sa za dva roky nakopili dlžoby za vyše 60-tisíc švajčiarskych frankov (vyše 55-tisíc eur).

Podľa miestnych obyvateľov dvojica žila utiahnuto. Slovák navyše už predtým prišiel do konfliktu so zákonom. Motív činu zatiaľ nie je známy, medzi obyvateľmi sa však podľa 20min.ch šušká, že Slováka zavraždil bývalý priateľ jeho partnerky.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia