Rakúsko znova otvorilo diaľnicu pri hranici s Maďarskom

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Utecenci
Uzavretie diaľnice si vyžiadal veľký prílev utečencov. Foto: SITA/AP

NICKELSDORF 12. septembra (WebNoviny.sk) – V Rakúsku v sobotu opätovne otvorili diaľnicu A4 v oblasti hraničného priechodu Nickelsdorf pri maďarskej hranici, kde si jej uzavretie vyžiadal v piatok veľký prílev utečencov.

Od rána pri Nickelsdorfe tzv. východnú diaľnicu znova uvoľnili pre dopravu aj v smere do Viedne, oznámila prevádzkujúca spoločnosť Asfinag. Vodičov súčasne požiadala o zvýšenú pozornosť, pretože na ceste sa môžu naďalej objaviť ľudia.

Na hraničný priechod Nickelsdorf dorazilo v sobotu od polnoci dosiaľ okolo 500 utečencov, ktorých odtiaľ odvážali autobusmi smerom do Viedne, informovala policajná hovorkyňa Alexandra Hareterová s tým, že medzi nimi bolo aj mnoho detí. „Ľudia boli dosť vyčerpaní. Okrem toho bola v noci zima. Keďže spolupráca medzi políciou a Červeným krížom funguje skutočne vynikajúco, postarali sa o týchto ľudí veľmi rýchlo.“

Malo by Slovensko prijať utečencov a pomôcť im?

S koľkými ďalšími utečencami môžu na priechode rátať v priebehu soboty, hovorkyňa nemohla spresniť. „Informácie, ktoré dostávame z Maďarska, sú rovnako ako v posledných dňoch veľmi biedne,“ dodala Hareterová.

Železničná doprava medzi Rakúskom a Maďarskom by mala počas tohto víkendu zostať zastavená. Rakúske spolkové železnice (ÖBB) cezhraničnú vlakovú dopravu pozastavili vo štvrtok, dodáva agentúra DPA.

Vzhľadom na vulgaritu a nekorektnosť mnohých príspevkov k tejto téme nie je možné k článku pridávať komentáre.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia