Pád lavíny v Alpách prežila Nemka, zahynuli traja Česi

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Lavína v Alpách
Niektorých alpinistov varovali v predvečer osudného výstupu na horskej chate tamojší členovia horskej služby pred rizikami, ktoré na nich číhajú v teréne. Foto: SITA/AP

PARÍŽ 16. septembra (WebNoviny.sk) – Tridsaťšesťročná horolezkyňa z okolia východonemeckej Jeny prežila ako jediná utorkový pád lavíny vo francúzskych Alpách. Jej štyria krajania, ako aj traja českí horolezci prišli pri nešťastí o život, informovala dnes agentúra DPA s odvolaním sa na oficiálne francúzske zdroje.

Práve o výpoveď Nemky, ktorá sa v nemocnici v Briancone podrobila úspešnej operácii, sa chcú oprieť francúzski vyšetrovatelia, uviedol dnes prokurátor v meste Gap Raphaël Balland.

Horolezcov zachytila asi 250-metrová lavína počas výstupu na končiar Dome de Neige des Ecrins pri meste Pelvoux. Ako v stredu informovali regionálne noviny Le Dauphiné Libéré, niektorých alpinistov varovali v predvečer osudného výstupu na horskej chate tamojší členovia horskej služby pred rizikami, ktoré na nich číhajú v relatívne ľahko prístupnom teréne.

V turistami vyhľadávanej oblasti prišli už v priebehu tohtoročnej jari o život šiesti ľudia.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia