Na Filipínach vybuchla v autobuse bomba, zabila malé dievča

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Tragédia v Mexiku, ľudia zhoreli v autobuse zaživa
Najmenej 36 ľudí prišlo v nedeľu o život pri nehode autobusu v štáte Veracruz na východe Mexika. Autobus na ceste do hlavného mesta Mexiko narazil odzadu do nákladného auta a vznietil sa. Nákladné auto bolo podľa polície Foto: SITA, AP

Manila 18. septembra (WebNoviny.sk) – Jedenásťročné dievča v piatok zabila a 23 ľudí zranila podomácky vyrobená bomba, ktorá vybuchla v autobuse na juhu Filipín, informovala tlačová agentúra DPA. Polícia uviedla, že do autobusu v tom okamihu nastupovali cestujúci na autobusovej stanici v meste Zamboanga, 875 kilometrov na juh od hlavného mesta Manila. Výbuch vyvolal požiar, ktorý autobus celkom zničil.

Do nemocníc previezli 23 ľudí s rozličnými zraneniami z explózie. Bezpečnostné orgány zvažujú ako možný motív vydieranie. V roku 2013 zahynuli pri výbuchu bomby v autobuse rovnakej dopravnej spoločnosti traja ľudia. V oblasti tiež operujú islamskí extrémisti a moslimskí povstalci. Hlavný inšpektor polície v meste Zamboanga Joel Tuttuh povedal, že páchateľmi by mohli byť militanti, ktorí tento rok už v meste pri inej autobusovej stanici odpálili auto s výbušninami. Explózia zabila dvoch ľudí a vyše 50 osôb zranila.

Minimálne jeden zo zranených je vo veľmi vážnom stave, podľa jeho slov prišiel o ruku a o nohu. „Improvizované výbušné zariadenie mohlo pochádzať od teroristickej skupiny Abú Sajjáf, nespokojných zamestnancov alebo konkurencie,“ citovala ho agentúra AP.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať