Separatisti žiadajú odstránenie všetkých trosiek letu MH17

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Ukrajina lietadlo
Boeing 777 spoločnosti Malaysia Airlines letiaci z Amsterdamu do Kuala Lumpur sa vo štvrtok zrútil do poľa pri hraniciach Ruska a Ukrajiny. Foto: SITA/AP

MOSKVA 18. septembra (WebNoviny.sk) – Generálna prokuratúra samozvanej Doneckej ľudovej republiky (DĽR) na Ukrajine podala oficiálnu žiadosť o odstránenie všetkých trosiek zrúteného lietadla spoločnosti Malaysia Airlines, let MH17, zo svojho územia. Dôvodom sú obavy zo zneužitia týchto zvyškov, informovala v piatok agentúra TASS.

Viac o páde Boeingu 777 na Ukrajine sa dočítate

—–> TU.

„Úrad generálnej prokuratúry DĽR vyzýva holandskú stranu, aby vyslala oficiálnych predstaviteľov spoločného vyšetrovacieho tímu na lokalitu havárie, ktorí by odstránili všetky zostávajúce trosky,“ uviedol generálny prokurátor DĽR Andrij Spivak v liste adresovanom hlavnému holandskému prokurátorovi Fredovi Westerbekeovi.

Obrazom: Na Ukrajine zostrelili malajzijské lietadlo

Lietadlo typu Boeing-777 sa zrútilo nad ukrajinskou Doneckou oblasťou vlani v júli. Stroj smeroval z holandského Amsterdamu do malajzijského Kuala Lumpuru. Pri incidente zahynulo všetkých 283 pasažierov a 15 členov posádky. Väčšinu cestujúcich tvorili holandskí štátni príslušníci.

Podľa všeobecne prijímanej verzie bolo lietadlo zostrelené raketovou strelou zem-vzduch alebo vzduch-vzduch, píše TASS. Ukrajinská vláda a proruskí separatisti v DĽR sa vzájomne obviňujú zo spáchania tohto zločinu.

Bezpečnostná rada OSN niekoľko dní po tragédii nariadila všestranné a nezávislé vyšetrovanie prípadu. Patronát nad vyšetrovacím procesom prevzalo Holandsko. Ruské ministerstvo zahraničných vecí niekoľkokrát vyjadrilo nespokojnosť s priebehom vyšetrovania.

Vzhľadom na vulgaritu a nekorektnosť mnohých príspevkov k tejto téme nie je možné k článku pridávať komentáre.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia