V Somálsku sa odpálil neznámy útočník, boli mŕtvi aj ranení

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Somálsko
Agentúra AP uviedla, že samovražedný atentátnik odpálil auto naložené výbušninami neďaleko vojakov dohliadajúcich na objekt slúžiaci ako oficiálne sídlo somálskeho prezidenta, premiéra a predsedu parlamentu. Foto: SITA/AP

MOGADIŠO 21. septembra (WebNoviny.sk) – Najmenej päť ľudí zomrelo a vyše desať ďalších utrpelo zranenia pri pondelňajšom samovražednom útoku neďaleko prezidentského paláca v somálskom hlavnom meste Mogadišo. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na políciu.

„Zatiaľ vieme, že päť vojakov zomrelo a vyše desať utrpelo zranenia,“ povedal pre Reuters predstaviteľ miestnej polície. Cieľom útoku mohol byť podľa neho konvoj OSN, ktorý tesne pred explóziou opustil prezidentský palác. Agentúra AP uviedla, že samovražedný atentátnik odpálil auto naložené výbušninami neďaleko vojakov dohliadajúcich na objekt slúžiaci ako oficiálne sídlo somálskeho prezidenta, premiéra a predsedu parlamentu. Útočník pravdepodobne usmrtil dvoch zahraničných predstaviteľov, ktorí v tom čase opúšťali sídlo prezidenta.

K zodpovednosti za útok sa bezprostredne neprihlásila žiadna skupina. V Somálsku aktívna militantná organizácia aš-Šabáb, lojálna medzinárodnej teroristickej sieti al-Káida, však v uplynulom mesiaci vystupňovala útoky. Medzi inými obsadila mesto Buqdaaqable v strednom Somálsku po tom, ako sa z tejto oblasti stiahli jednotky misie Africkej únie (AÚ).

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať