Podozrivého v kauze úmrtia 71 migrantov vydajú do Rakúska

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
V nákladiaku so slovenskými nápismi našli desiatky mŕtvych utečencov
Rakúska polícia našla vo štvrtok na diaľnici v odstavenom nákladnom aute so slovenskými nápismi a maďarskými značkami desiatky mŕtvych utečencov. Vozidlo patriace prevádzačom bolo už dlhšie odstavené na úseku diaľnice A4 pri obci Parndorf, približne 20 kilometrov juhozápadne od Bratislavy. Políciu na miesto privolali pracovníci diaľničnej správy, ktorým sa nákladné auto v odstavnom pruhu zdalo byť nápadné. Spoločnosť HYZA uviedla, že auto jej už nepatrilo. Odpredali ho spoločne s ďalšími dvadsiatimi vozidlami v rokoch 2013 - 2014. Foto: SITA/AP

EISENSTADT/SOFIA 29. septembra (WebNoviny.sk) – Údajného vodiča v prípade tragickej smrti 71 migrantov, ktorých telá našli koncom augusta v nákladnom vozidle odstavenom na diaľnici v Rakúsku, vydajú do Rakúska. Rozhodol o tom v utorok oblastný súd v meste Montana na severozápade Bulharska.

Podľa súdu existujú dostatočné dôkazy pre spolupáchateľstvo 32-ročného muža v prípade, pričom proces sa môže konať v rakúskom Eisenstadte. Hovorkyňa prokuratúry v Montane však pre rakúsku tlačovú agentúru APA zdôraznila, že s vydaním musia ešte počkať na uplynutie päťdňovej odvolacej lehoty.

Obrazom: V nákladiaku so slovenskými nápismi našli desiatky mŕtvych utečencov

Rozhodnutie o vydaní sa oddialilo, keďže po tom, ako voči mužovi iniciovali v Rakúsku trestné konanie, začala podozrivého vodiča vyšetrovať aj bulharská špeciálna prokuratúra, ktorá sa zaoberá závažnými trestnými činmi.

Malo by Slovensko prijať utečencov a pomôcť im?

Medzičasom je bulharský občan naďalej vo vyšetrovacej väzbe. Bulharské orgány ho obviňujú z toho, že chladiarenské vozidlo, v ktorom sa zatvorení utečenci podľa všetkého zadusili, riadil aspoň na časti cesty z Maďarska do Rakúska.

Podľa prokuratúry sa musí zodpovedať z účasti na činnosti skupiny prevádzačov a zabitia z nedbanlivosti v 71 prípadoch. Viacerí podozriví v prípade sú vo väzbe v Maďarsku.

Vzhľadom na vulgaritu a nekorektnosť mnohých príspevkov k tejto téme nie je možné k článku pridávať komentáre.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie HYZA, a.s.