Cameron chce finančne podporovať miestne utečenecké tábory

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Premiér Fico prijal britského premiéra Davida Camerona
Premiér Spojeného kráľovstva Veľkej Británie a Severného Írska David Cameron počas tlačového vyhlásenia na Úrade vlády SR. Bratislava, 19. jún 2015. Foto: SITA/Ľudovít Vaniher

WASHINGTON 29. septembra (WebNoviny.sk) – Britský premiér David Cameron obhajoval v utorok poskytovanie finančnej pomoci miestnym utečeneckým táborom pre ľudí, ktorí utekajú pre vojnou v Sýrii.

Zdôraznil, že poskytovanie útočiska migrantom, ktorí do Európy prúdia cez Stredozemné more, povzbudzuje na túto nebezpečnú cestu aj ďalších. Informovala o tom agentúra Reuters.

Malo by Slovensko prijať utečencov a pomôcť im?

„Treba sa sústreďovať na túto oblasť a pomáhať udržať tých ľudí v tejto oblasti,“ uviedol Cameron pre americkú spravodajskú televíziu CBS a dodal, že Británia sa zaviazala prijať z utečeneckých táborov 20-tisíc ľudí.

„Ak si nedáme pozor, začneme týchto ľudí povzbudzovať, aby túto život ohrozujúcu cestu podnikali. A my im v tom musíme zabrániť,“ povedal britský premiér.

Na margo situácie v Sýrii Cameron uviedol, že Británia by súčasného sýrskeho prezidenta Bašára Asada na prechodné obdobie podporila, avšak dlhodobo na čele štátu zostať nemôže.

„Amerika hovorí – a ja s tým súhlasím -, že je tam (v Sýrii) potrebná transformácia, ale je jasné, že na jej konci nemôže na čele Sýrie stáť Asad,“ uviedol pre CBS Cameron a dodal, že s Asadom na čele by sa nikdy nepodarilo poraziť teroristickú organizáciu Islamský štát (IS). „Asad pôsobí ako jeden z náborových dôstojníkov IS,“ vyhlásil Cameron.

Vzhľadom na vulgaritu a nekorektnosť mnohých príspevkov k tejto téme nie je možné k článku pridávať komentáre.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe David Cameron