Švédi pašovali migrantov cez Česko, zadržala ich polícia

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Chorvátsko zvážalo migrantov k maďarskej hranici
Chorváti začali zvážať migrantov autobusmi k hraniciam Maďarska. Ďalší migranti cestovali k maďarským hraniciam vlakom. Chorvátsko, 18. september 2015. Foto: SITA/AP

JIHLAVA 2. októbra (WebNoviny.sk) – Policajti pri meste Jihlava na juhu Česka zadržali v utorok sedem migrantov zo Sýrie – troch dospelých a štyri deti vo veku 3-13 rokov. V osobnom aute ich prevážali dvaja občania Švédska. Migranti boli na zadných sedadlách a v kufri auta Opel Astra.

Cudzincov aj s deťmi eskortovali policajti do záchytného zariadenia Bělá-Jezová, informoval vo štvrtok večer spravodajský portál Novinky.cz. V súčasnosti prebieha proces odovzdania cudzincov naspäť na územie Rakúska podľa príslušných medzinárodných dohôd. Švédi boli zadržaní.

Malo by Slovensko prijať utečencov a pomôcť im?

Preplnené osobné auto so švédskou poznávacou značkou spozoroval občan na benzínovej pumpe na ceste I/38 v okrese Jihlava a zatelefonoval na políciu. Vyslaná policajná hliadka v priebehu pol hodiny auto zastavila v okolí obce Červený Kříž – vozidlo riadil 60-ročný Švéd, spolujazdcom bol jeho 26-ročný krajan. Na zadnom sedadle a v batožinovom priestore viezli sedem utečencov.

Sýrčania pri policajnej kontrole nepredložili platné doklady, ktoré by ich oprávňovali na cestu a pobyt na území ČR, uviedla krajská policajná hovorkyňa Dana Čírtková. Auto prišlo z Rakúska a smerovalo cez Českú republiku, Nemecko a Dánsko do Švédska, spresnili Novinky.cz.

Vzhľadom na vulgaritu a nekorektnosť mnohých príspevkov k tejto téme nie je možné k článku pridávať komentáre.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia