Sýrsky utečenec sa polial benzínom, nechce žiť v Uruguaji

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Foto: SITA/AP

MONTEVIDEO 7. októbra (WebNoviny.sk) – Sýrsky utečenec, nešťastný z presídlenia do Uruguaja, sa v utorok popoludní na protest polial benzínom, práve počas stretnutia s vládnymi predstaviteľmi.

Malo by Slovensko prijať utečencov a pomôcť im?

Zástupca ministerstva vnútra uviedol pre tlačovú agentúru AP, že Sýrčana Marhího aš-Šablího po incidente zadržali. Muž sa polial doma v meste Juan Lacaze, približne 150 kilometrov západne od metropoly Montevideo. Predstavitelia ministerstva pre ľudské práva, ktoré dohliada na presídľovanie a relokáciu utečencov, mali práve u aš-Šablího schôdzku kvôli jeho žiadosti o vízum do inej krajiny.

„Skupina predstaviteľov mu znovu prišla vysvetliť, že štát Uruguaj mu nemôže udeliť vstupné vízum do inej krajiny,“ uviedlo ministerstvo vo vyhlásení.

Incident sa stal po niekoľkých hodinách výmeny názorov s aš-Šablím a po tom, ako skupina predstaviteľov podala sťažnosť na polícii.

Zatiaľ nie je známe, či sa chcel Sýrčan aj zapáliť.

Uruguaj, malá juhoamerická krajina s 3,3 milióna obyvateľov, prijala vlani päť sýrskych rodín ako utečencov. Sýrčania sa však sťažujú na vysoké životné náklady a tvrdia, že vláda im dostatočne nepomáha.

Vzhľadom na vulgaritu a nekorektnosť mnohých príspevkov k tejto téme nie je možné k článku pridávať komentáre.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia