Dvojičky majú rôznych otcov, muž požiadal o rozvod

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Babatko

BRATISLAVA 29. januára (WEBNOVINY) – Istý Turek z Istanbulu požiadal o rozvod po tom, ako DNA testy dokázali, že v skutočnosti je otcom len jedného zo svojich trojročných synov-dvojičiek.

Muž, ktorý pracuje ako bezpečnostný pracovník, mal podozrenie, že ho jeho manželka podvádzala a preto sa rozhodol podrobiť svojich synov DNA testom. Tie odhalili, že s pravdepodobnosťou 99,99 percenta je muž otcom len jedného z dvojčiat. Tento výsledok potvrdili aj ďalšie testy, ktoré nariadil vykonať súd. Podľa miestnych médií mala manželka muža pred svadbou vzťah s iným mužom, ktorý musela ukončiť, pretože jej rodina ju prinútila vziať si súčasného manžela. Muž po výsledkoch testov požiadal o rozvod a taktiež sa vzdal chlapca, ktorý nie je jeho synom. Toho museli umiestniť do detského domova. Sudca, ktorý tento netradičný prípad rieši, príbuzným ženy zakázal približovať sa k nej na vzdialenosť menšiu ako 500 metrov. Dôvodom nariadenia bolo, že žene sa jej rodina a aj rodina jej manžela vyhrážali smrťou.

Prípad, keď žena otehotnie s viacerými partnermi naraz, sa odborne nazýva heteropaternálna superfekundácia. Ide o oplodnenie dvoch a viac vajíčok z jedného cyklu spermiami viacerých partnerov. Dochádza k nej zvyčajne hodinu až niekoľko dní po prvom oplodnení, vtedy ak sa v jednom cykle uvoľnilo viac vajíčok, pretože po oplodnení ďalšia ovulácia zvyčajne nenastane. U ľudí je heteropaternálna superfekundácia zriedkavým javom, častejšie sa však vyskytuje u iných cicavcov ako napríklad mačiek alebo psov.

SITA

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia