EGYPT: Policajt dostal za streľbu do davu trest smrti

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Protesty v Maroku
Demonštrácie tunisko-egyptského typu už prepukli aj Maroku. Tisíce ľudí v Rabate chcú od kráľa, aby sa vzdal niektorých právomocí a žiadajú skoncovať s korupciou vo vláde. Ozvali sa taktiež výzvy na odstúpenie premiéra Abbása El Fassího. Hoci organizátori plánovali pokojnú demonštráciu, skupina výtržníkov podpálila niekoľko áut. Na demonštráciu dozerali policajti, k stretom medzi nimi a demonštrantami nedošlo. Foto: SITA/AP

KÁHIRA 22. mája (WEBNOVINY) – Trest smrti vymeral káhirský súd v nedeľu bývalému policajtovi, ktorý počas zásahu proti opozičným demonštrantom zastrelil koncom januára 20 ľudí a ďalším pätnástim spôsobil zranenia. O verdikte v prípade Muhammada al-Súního informuje tlačová agentúra AFP. Bývalý policajt mal strieľať náhodne do davu ľudí, ktorí chceli 28. januára obsadiť policajnú stanicu v Káhire. Rozsudok ešte musí potvrdiť egyptský muftí Alí Gomáa.

Podľa oficiálnych údajov zahynulo počas povstania proti bývalému prezidentovi Husnímu Mubarakovi 846 ľudí. Protesty sa skončili 11. februára Mubarakovým odstúpením.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať