Epidémia E. coli v Nemecku sa skončila

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Zeleninové výhonky potvrdili ako zdroj E. coli
Nemecko dnes potvrdilo, že kontaminované zeleninové výhonky sú zdrojom bakteriálnej črevnej nákazy, ktorá už zabila najmenej 30 ľudí, z toho väčšinu v Nemecku. Na črevnú nákazu, ktorú spôsobuje smrteľný kmeň baktérie Escherichia coli, už ochorelo vyše 2900 ľudí. Nemecko spomína ako cieľ svojej nedávnej návštevy aj väčšina nakazených mimo tejto krajiny. Foto: AP Photo/Gero Breloer

BERLÍN 26. júla (WEBNOVINY) – Epidémia baktérie E. coli v Nemecku, ktorá tento rok pripravila o život viac ako 50 ľudí, sa skončila. V utorok to vyhlásili tamojšie zdravotnícke úrady. Inštitút Robert Kocha, vykonávajúceho v Nemecku funkciu národného centra pre kontrolu ochorení, uviedol, že posledný prípad nakazenia nebezpečnou baktériou zaznamenali pred troma týždňami. Keďže ide o časový úsek zhodný s približnou inkubačnou dobou baktérie, jej šírenie preto experti považujú za ukončené.

Na nákazu zomrelo celkovo 52 ľudí, z toho 50 v Nemecku a po jednom človeku v Spojených štátoch a vo Švédsku. Baktériou sa nakazilo viac ako 4000 ľudí. Za pôvodcu označili experti semená z Egypta, kde z nich na nemeckých farmách pestovali výhonky.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať