Francúzska polícia vypočula Straussa-Kahna

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Strauss Kahn
Dominique Strauss-Kahn s manželkou Anne Sinclair. Foto: SITA/AP

PARÍŽ 12. septembra (WEBNOVINY) – Francúzska polícia v pondelok vypočula bývalého šéfa Medzinárodného menového fondu (MMF) Dominiqua Straussa-Kahna v súvislosti s vyšetrovaním prípadu mladej novinárky, ktorá ho obvinila zo sexuálneho obťažovania. Socialistický politik sa len nedávno vrátil z New York, kde ho súd zbavil obvinení zo znásilnenia hotelovej chyžnej. Jeho právnik Frederique Baulieu povedal, že Strauss-Kahn chcel, aby ho francúzska polícia vypočula čo najskôr, ďalšie podrobnosti však neuviedol. Bývalý šéf MMF obvinenia odmieta.

Francúzski prokurátori odštartovali v júli vyšetrovanie prípadu 32-ročnej Tristane Banonovej, ktorá obvinila Straussa-Kahna z pokusu o znásilnenie v roku 2003. Politik ju údajne sexuálne obťažoval v parížskom byte, keď s ním chcela urobiť interview.

Americký súd ešte koncom augusta stiahol všetky obvinenia voči bývalému šéfovi MMF v prípade sexuálneho zneužitia hotelovej chyžnej. Vyhovel tak žiadosti prokuratúry, ktorá o stiahnutie obvinení požiadala. Dôvodom bola nedostatočná vierohodnosť tvrdení poškodenej a zároveň jedinej svedkyne Nafissaty Diallovej. Strauss-Kahn všetky obvinenia od začiatku odmietal a tvrdil, že ide o politický útok na jeho osobu s cieľom zdiskreditovať ho pred budúcoročnými francúzskymi prezidentskými voľbami.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Dominique Strauss-Kahn