Hurikán Irene zasiahol pobrežie Severnej Karolíny

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Hurikan
Foto: SITA, AP

MIAMI 27. augusta (WEBNOVINY) – Obávaný hurikán Irene, ktorý však medzičasom zoslabol, zasiahol v sobotu pobrežie Severnej Karolíny pri Cape Lookout. Jeho príchodu predchádzali masívne evakuácie miestnych obyvateľov. Irene sprevádzal v čase vpádu na kontinent vietor s rýchlosťou 140 kilometrov za hodinu, uviedlo Národné hurikánové centrum so sídlom v Miami. Po Severnej Karolíne by si to mal hurikán podľa predpovedí namieriť východne smerom na Washington, New York a Boston.

Američania sú na hurikán Irene pripravení

Červené vlajky na pláži
Foto: SITA, AP
Predpoveď počasia
Foto: SITA, AP
Varovanie
Foto: SITA, AP
Obama sa vrátil z dovolenky
Foto: SITA, AP
Ľudia opúšťajú svoje domovy
Foto: SITA, AP

Milióny obyvateľov amerického východného pobrežia sa pripravujú na príchod hurikánu Irene, ktorý by mohol spôsobiť rozsiahle záplavy a výpadky elektriny. Úrady v Severnej Karolíne vyhlásili stav ohrozenia a desaťtisícom ľudí nariadili evakuáciu do vyšších oblastí. Irene v sobotu ráno mierne zoslabol a preklasifikoval sa na hurikán prvej kategórie.

Hurikán sa už prehnal Bahamskými ostrovmi, kde zničil domy, vyvracal stromy a stĺpy elektrického vedenia, nespôsobil však straty na životoch. V Portoriku, Haiti a Dominikánskej republike však zabil piatich ľudí.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať