Iránske úrady pozatýkali kresťanských misionárov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Iran
Foto: .rapturewatch.net

TEHERÁN 4. januára (WEBNOVINY) – Úrady v okolí iránskej metropoly zatkli niekoľko kresťanských misionárov a vyhrážajú sa, že zadržia ešte ďalších. V utorok to potvrdil guvernér teheránskej provincie Mortíza Tamaddon. Odmietol však prezradiť ich identitu a zatiaľ nie je jasné, či išlo o Iráncov alebo zahraničných občanov. Prípad je preto sprevádzaný množstvom protichodných informácií.

„Presne ako príslušníci Talibanu… ktorí sa infiltrovali do islamu ako paraziti, (zadržaní) vytvorili hnutie s podporou Británie v mene kresťanstva,“ priblížil Tamaddon. „Ich konšpirácia bola rýchlo odhalená a uštedrili sme im prvé údery,“ dodal guvernér bez vysvetlenia, voči komu sa mali zadržaní misionári dopustiť „konšpirácie“.

Kresťanstvo je popri iných náboženstvách v Iráne povolené, jeho praktizovanie však musí byť v súlade so štátnym zákonodarstvom, ktoré vychádza z tradičného islamského práva šaríja. Odmietanie islamských princípov je pritom v krajine trestné a za istých okolností môže byť postihované až trestom smrti.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia