Islamisti v Česku sa vyhrážajú svätou vojnou

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Bez názvu
Foto: Ilustračné foto SITA/AP

PRAHA 13. septembra (WEBNOVINY) – Radikálni islamisti chcú v Českej republike uskutočniť útoky v reakcii na správy, podľa ktorých tamojšia tajná služba napomohla k dolapeniu šéfa teroristickej skupiny al-Kájda Usámu bin Ládina. Bezpečnostná informačná služba (BIS) však pre agentúru Mediafax poprela, že by krajine v tomto smere hrozilo zvýšené nebezpečenstvo. O vyhrážkach informoval ako prvý spravodajský portál iDnes.cz.

„Musíme vyhlásiť svätú vojnu českej rozviedke, zničiť ju a dať jej lekciu, na ktorú nikdy nezabudnú. Vyzvite na útoky v Čechách,“ napísal Raíd Lagúb na diskusnom fóre internetovej stránky Palestínsky dialóg. Tá patrí pod oficiálnu mediálnu skupinu radikálneho hnutia Hamás. „Hahaha, myslia si, že vyhrali, ale tá pravá vojna sa ešte nezačala,“ napísal zase na webe Islamtoday.net užívateľ Fahim.

Radikáli tak reagovali na výročnú správu českej vojenskej spravodajskej služby, z ktorej vyplýva, že jej agenti mali informácie o možnom pobyte bin Ládina. Tie mali priamo napomôcť k jeho dolapeniu a zabitiu. Správa má však aj tajnú časť, v ktorej sa údajne píše, že protiteroristické opatrenia v českej armáde nie sú dostatočné.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Usáma bin Ládin