Izraelské útoky sú podľa Erdogana predvolebnou kampaňou

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Izrael_palestína
Foto: SITA/AP

ISTANBUL 17. novembra (WEBNOVINY) – Turecký premiér Recep Tayyip Erdogan v piatok označil izraelskú ofenzívu v palestínskom Pásme Gazy za súčasť predvolebnej kampane pred januárovými parlamentnými voľbami v židovskom štáte.

Líder prevažne moslimskej krajiny skonštatoval, že rovnako ako počas pozemnej ofenzívy na prelome rokov 2008-2009 sa Izrael nachádza niekoľko týždňov pred dôležitým hlasovaním a vláda sa snaží urobiť dojem na voličov v záujme znovuzvolenia aktuálneho premiéra Benjamina Netanjahua.

„Súčasné vedenie krajiny si zase raz vyberá cestu útoku na nevinných ľudí v Gaze pre vymyslené dôvody. Dúfam, že dáme bodku za ich agresívnym prístupom, či už cez rozhodnutie Bezpečnostnej rady OSN alebo cez vyhlásenie svetových mocností,“ povedal Erdogan.

Premiér Turecka chce vo veci súčasného ozbrojeného konfliktu medzi palestínskym hnutím Hamás a izraelskou armádou hovoriť s americkým prezidentom Barackom Obamom a taktiež chce o ďalšom postupe debatovať s generálnym tajomníkom OSN Panom Ki-munom a ruským prezidentom Vladimirom Putinom.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Recep Tayyip ErdoganTayyip Erdogan