Je ťažké byť ateistickou a slobodnou premiérkou Austrálie

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Gillard
Americký prezident Barack Obama a austrálska premiérka Julia Gillardová na návšteve v strednej škole v Canberre 14. decembra 2011. Foto: SITA/AP

SYDNEY 2. apríla (WEBNOVINY) – Austrálske médiá v pondelok priniesli vyjadrenia premiérky Julie Gillardovej, ktorá sa posťažovala americkému prezidentovi Barackovi Obamovi na svoju ťažkú pozíciu. Podľa nej čelí väčším predsudkom ako on.

Priznala sa k tomu na minulotýždňovom neformálnom stretnutí členov jej vlády a podnikateľov v metropole Sydney. Gillardová, ktorá čelí výraznému poklesu preferencií, sa hosťom zdôverila, že sú s Obamom dobrí kamaráti.

„Hovorím mu: Myslíte si, že je ťažké byť Afroameričanom? Skúste byť mnou. Skúste byť ateistkou, bezdetnou, slobodnou ženou a premiérkou,“ povedala Gillardová a zároveň podotkla, že je pre ňu ťažké vysvetľovať, ako je možné, že sa v roku 2010 stala premiérkou.

„Ak sa to pozeráte na základe normálnych politických pravidiel, je nemožné to vysvetliť. Rovnako tak, ako sa nám ako menšinovej vláde podarilo prijať také veľké reformy,“ dodala prvá žena na čele vlády v histórii Austrálie.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Julia Gillardová