Kaddáfí vyzýva na boj proti krysám

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Kaddafí
Hra skončila, aj takéto slogany držali v rukách líbyjskí študenti, ktorí študujú na univerzite v Taliansku. Foto: SITA, AP

Polovica povstaleckého vedenia sa presunula do Tripolisu

Polovica členov líbyjskej povstaleckej Dočasnej národnej rady pricestovala vo štvrtok do Tripolisu, aby tam začala organizovať prechod krajiny do postkaddáfíovskej éry. Informoval o tom hovorca povstalcov Mahmúd Šamman. „Polovica vlády je už tu a dnes sme mali stretnutia s vojenským vedením,“ povedal pre agentúru AFP.

Podľa jeho slov už dorazilo najmenej osem šéfov najdôležitejších rezortov vrátane zdravotníctva, komunikácií, vnútra, spravodlivosti, informácií a obrany. Doterajším sídlom povstaleckej de facto vlády bolo mesto Bengází.

TRIPOLIS 25. augusta (WEBNOVINY) – Líbyjský vodca Muammar Kaddáfí na zvukovej nahrávke vo štvrtok vyzval na ozbrojený boj s cieľom poraziť nepriateľov a oslobodiť Tripolis.

Odkaz odvysielala satelitná televízia al-Urúba so sídlom v Sýrii. „Musíme odolať týmto nepriateľským krysám, ktoré budú porazené vďaka ozbrojenému boju. Opustite svoje domovy a osloboďte Tripolis,“ nabádal diktátor.

Ide pritom už o tretiu správu Kaddáfího, odkedy sa povstalci v utorok zmocnili Tripolisu, jeho tam však nenašli. V skoršom prejave uviedol, že z vládneho komplexu v hlavnom meste sa „takticky stiahol“ po tom, čo ho zničili vojenské lietadlá NATO.

Kaddáfí sa neukázal na verejnosti už celé týždne a miesto jeho pobytu je neznáme. Hľadať ho pomáha aj Severoatlantická aliancia, pričom povstalci vypísali na jeho hlavu odmenu 1,2 milióna eur.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Muammar Kaddáfí