Morský úhor napadol potápača, odhryzol mu kus líca

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
úhor
Úhor. Foto: fish-journal.com

BRATISLAVA 15. júla (WEBNOVINY) – Amatérskeho potápača Jimmyho Griffina napadol počas expedície vo fjorde Killary Harbour na západe Írska veľký úhor morský (Conger conger), ktorý mu odhryzol kus líca.

Stalo sa tak v hĺbke 25 metrov, Griffin preto nemohol po útoku vyplávať rýchlo k hladine, pretože by mu hrozilo dekompresné ochorenie.

„Zrazu ma niečo veľmi silno udrelo do tváre. Cítil som sa ako handrová bábika. Zaseklo sa mi to do tváre a agresívne to so mnou trhalo. Hrýzlo ma to a točilo sa to okolo mojej tváre. Nemohol som spanikáriť, pretože sme boli 25 metrov pod hladinou. Vyrazilo mi to z úst dýchaciu automatiku, takže panika by celú situáciu iba zhoršila, pretože mi hrozilo, že sa utopím. Keď ma to konečne pustilo a odplávalo preč, tak som si všimol, že to bol morský úhor väčší než ja, čiže dlhší než šesť stôp (viac než 180 centimetrov, pozn. SITA). Bol hrubý asi ako ľudské stehno, mal obrovskú silu,“ uviedol v rozhovore pre denník Irish Independent 48-ročný Griffin, ktorý sa potápa už viac ako dvadsať rokov.

Po tom, ako ho dostali z mora na breh, ho previezli do nemocnice v meste Galway. „Mal som obrovské šťastie, že som ten útok prežil. Za svoj život vďačným všetkým, ktorí mi pomohli dostať sa do nemocnice. Plastickí chirurgovia odviedli fantastickú prácu. Ani neviem koľko stehov mám z vonkajšej a vnútornej strany líca, ale lekári vravia, že jazvu nakoniec nebude ani vidno,“ dodal.

Jimmy Griffin
Foto: www.independent.ie

Informácie pochádzajú z webstránky www.independent.ie.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia