Škôlkári v Malajzii sú už v bezpečí po zásahu polície

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Malajzia
Foto: SITA/AP

KUALA LUMPUR 7. júla (WEBNOVINY) – Malajzijská polícia ukončila rukojemnícku drámu v škôlke v malajzijskom meste Muar a po siedmich hodinách oslobodila všetkých zajatcov únoscu ozbrojeného kladivom a mačetou. Informoval o tom predstaviteľ miestnej polície. „Ukončili sme zadržiavanie rukojemníkov. Deti a učiteľky sú v bezpečí. Únosca ozbrojený kladivom a mačetou bol prevezený do nemocnice,“ dodal bez ďalších podrobností. Asi 30 detí a štyri učiteľky zadržiaval vo štvrtok ako rukojemníkov neznámy muž v škôlke v meste Muar v štáte Johor na juhu Malajzie.

O incidente vo štvrtok informovala polícia, ktorá s únoscom vyjednávala. Podľa prvých informácií nebolo isté, či je muž ozbrojený. Miestny denník Star však uviedol, že únosca má kladivo a mačetu. „Stále s ním vyjednávame o prepustení škôlkarov. Zadržiava asi 30 detí,“ povedal miestny policajný šéf Nasir Ramli. Na mieste boli vyjednávači, ktorí s únoscom nadviazali kontakt.

Otec jedného zo zadržiavaných detí, 34- ročný Tan Teck Hock uviedol, že únosca má v rukách aj štyri učiteľky. „Môj päťročný syn je vnútri. Bojím sa o neho,“ povedal pre AFP. „O incidente sme informovali asi o 10. hodine (04:00 SELČ),“ dodal. Ťažko ozbrojená polícia obkľúčila dvojposchodový dom a snažila sa únoscu presvedčiť, aby sa vzdal a deti prepustil. Na miesto dorazila elitná jednotka z hlavného mesta Kuala Lumpur, vycvičená na protiteroristické akcie. Jej súčasťou boli aj ostreľovači.

V Muare sa podobný incident odohral v marci minulý rok, keď do škôlky vtrhol muž ozbrojený kladivom a zranil tri deti, ako aj 45-ročnú učiteľku. Škôlkári práve raňajkovali, keď došlo k útoku. Podľa novín The New Straits Times je ten istý muž zodpovedný za marcový aj terajší útok, polícia však tieto dohady zatiaľ nepotvrdila. Podľa novín Star požiadal muž vyjednávačov o zbraň, inak deti zabije. Miestnemu psychiatrovi sa ho však podarilo upokojiť a teraz požiadal o jedlo. Rodičia detí sú na mieste, ako aj sanitky a ďalšie policajné autá.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať