Pakistanskí vojaci skončili v rukách talibanských militantov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Taliban
Foto: SITA/AP

PEŠÁVAR 27. decembra (WEBNOVINY) – Okolo 200 ťažko ozbrojených militantov prepadlo vo štvrtok dva tábory vládnych polovojenských síl na severozápade Pakistanu, pričom zabili dvoch vojakov a najmenej 22 ďalších uniesli.

Informovali o tom miestni predstavitelia. Terčmi útokov sa podľa ich údajov stali tábory Kohi Hasanchíl a Džona Chavár v hornatej oblasti pri meste Pešávar. Obe miesta sú od seba vzdialené asi tri kilometre.

Boje s militantmi trvali približne hodinu a predstavitelia bezpečnostného sektora potvrdili, že 22 členov kmeňových milícií z táborov je nezvestných. Tábory ležia blízko nepokojných kmeňových oblastí pri hranici s Afganistanom, ktoré sa považujú za útočiská Talibanu a militantov napojených na al-Kájdu.

Bezpečnostné sily zabarikádovali kľúčové cesty a spustili pátraciu akciu, zatiaľ však bez výsledku. Niektorí pakistanskí predstavitelia dokonca uvádzajú, že unesených mužov je najmenej 30.

V auguste pakistanský Taliban zverejnil video, ktoré očividne ukazovalo zmrzačené hlavy vládnych vojakov. Stalo sa tak po tom, čo 15 príslušníkov armády zmizlo počas bojov s militantmi v kmeňovom okrese Badžaur. Pakistan stratil v boji proti povstalcom už viac než 3000 vojakov, napriek tomu však odoláva tlaku USA, aby spravil viac pre elimináciu základní extrémistov pri hranici s Afganistanom.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia