Po potopení lode pri Walese sú nezvestní námorníci

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Earl zasiahol aj Kanadu
Výletná loď ostala vyhodená na skalnatom pobreží. Hurikán Earl sa prehnal aj východným kanadským pobrežím. Skôr ako dosiahol východokanadskú provinciu Nové Škótsko zoslabol na úroveň tropickej búrky. V regióne spôsobil výpadky energií a lámal stromy, no našťastie si nevyžiadal žiadne obete na životoch ani zranenia. Foto: AP Photo/The Canadian Press, Mike Dembec

LONDÝN 27. novembra (WEBNOVINY) – Šesť námorníkov je nezvestných potom, čo sa pri pobreží severného Walesu potopila v prudkej búrke nákladná loď.

V nedeľu o tom informovala britská pobrežná stráž.

Vyše 80 metrov dlhá loď Swanland vyslala núdzový signál o 3:00 SEČ s tým, že naberá vodu.

Plavidlo vezúce 3000 ton vápenca sa potopilo asi 50 kilometrov od ostrova Lleyn. Dvoch námorníkov na záchranných člnoch sa podarilo z vody vytiahnuť, no po šiestich nezvestných pátra pobrežná stráž za pomoci helikoptér. „Vieme, že niektorí majú na sebe potápačské obleky a majú tiež svetlice, ale podmienky na mori sú búrlivé,“ povedal Jim Green z pobrežnej stráže.

BBC informovala, že loď vlastní britská spoločnosť Torbulk a že sa plaví pod vlajkou Cookových ostrovov. Loď mala vážne problémy s motorom aj minulý rok a skoro sa potopila pri britskom polostrove Lizard.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať