Policajti zastrelili vodičku, ktorá nabúrala pri Bielom dome

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Biely dom
Foto: SITA/AP

WASHINGTON 4. októbra (WEBNOVINY) – Policajná naháňačka v americkom Washingtone sa vo štvrtok skončila tragicky, keď policajti zastrelili vodičku auta, s ktorým prerazila zátarasy v okolí Bieleho domu.

Zatiaľ nie je jasné, čo ju viedlo k pokusu o vstup do areálu sídla amerického prezidenta. V jej aute sa v čase incidentu nachádzalo aj ročné dieťa, podľa posledných informácií je však v poriadku.

Vyšetrovatelia teraz pátrajú po motíve činu zabitej ženy. Šéfka washingtonskej polície Cathy Lanierová o tom však zatiaľ odmietla špekulovať.

Spravodajská stanica ABC News zastrelenú Američanku identifikovala ako 34-ročnú Miriam Careyovú. Podľa medializovaných informácií trpela post traumatickou depresiou po narodení svojej dcéry a bola preto aj hospitalizovaná.

Naháňačka sa začala na okraji bezpečnostného kordónu Bieleho domu, kde žena narazila do zátarás a zranila aj príslušníka spravodajskej služby Secret Service, ktorá má na starosti ochranu prezidenta. Agenti následne auto začali prenasledovať a v okolí washingtonského Kapitolu, sídla Kongresu, ho obkľúčili. Žena však odmietala zastaviť a vypálili na ňu preto niekoľko striel. Polícia už vylúčila, že by išlo o terorizmus.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať